Skip to content

Ensimmäiset aluevaltuutetut muovaavat suunnan hyvinvointialueille – Aino Nokelainen

Tulevilla hyvinvointialueen valtuutetuilla on edessään tärkeä ja vastuullinen tehtävä valmistellessaan suuntaviivat siitä, minkälaisia ja miten tuotettuja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluita jatkossa tarjotaan. Pirkanmaa on hyvinvointialueena laaja, joten erityisen merkityksellistä on turvata palveluiden saatavuuden lisäksi niiden saavutettavuus kohtuullisessa ajassa. 

Kuntarajojen poistumisen myötä avautuu uusi mahdollisuus tarjota esimerkiksi liikkuvia, kotiin tai lähelle kotia tarjottavia palveluita laajemmin, eikä jokaisen kunnan tarvitse tuottaa palvelua itse. Myös sähköisiä palveluita kehittämällä voidaan helpottaa hoitoon pääsyä. Luonnollisesti tulee muistaa sähköisten palveluiden olevan yksi vaihtoehto, ei keino poistaa lähipalveluita. Kaikilla ole halua tai mahdollisuutta käyttää sähköisiä palveluita itsenäisesti.

Laadukkaiden palveluiden kehittämisessä on huomioitava palveluiden käyttäjän lisäksi niitä tuottava henkilöstö. Sosiaali-, terveys ja pelastustoimen palvelut ovat palveluita ihmiseltä ihmiselle, joten tarvitsemme motivoitunutta, osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa tuottaaksemme laadukkaita palveluita. Hyvinvointialueella tuleekin kiinnittää huomioita henkilöstön työolojen parantamiseen ja osallistavaan johtamiseen. 

Hyvinvointi on arvokkainta mitä meillä on ja näissä vaaleissa otetaan hyvinvoinnin seuraava askel. Kokonaisuus rakentuu meidän jokaisen avulla ja yhdessä tehden. Ennakkoäänestys alkaa huomenna ja varsinainen vaalipäivä on 23.1. Käytetään mahdollisuuttamme vaikuttaa ja käydään äänestämässä! 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *