Skip to content

VARHAISKASVATUS ON LÄHIPALVELU – KOSKENMÄKI TARVITSEE PÄIVÄKODIN

Nokian palveluverkko on murroksessa. Huono rakentaminen ja kunnossapidon puutteet ovat johtaneet rakennusten mätänemiseen ennen aikojaan. Tämä oli kunniakkaan uran tehneen Koskenmäen päiväkodinkin kohtalo. Nyt on väläytelty mahdollisuutta, että Koskenmäkeen ei tulisi päiväkotia kun samaan aikaan uusille alueille niitä ollaan tekemässä.

Tilanne on nurinkurinen: taajama-alueiden palveluita heikennetään ja hetkellistä kysynnän huippua elävien alueiden palvelut ylirakennetaan kun katsotaan yli 10 vuoden päähän. On selvää, että tulevaisuudessa Nokian keskustan alueelle, johon Koskenmäkikin kuuluu, tullaan rakentamaan nykyisen trendin mukaisesti lisää asuntoja. Koskenmäen sijainti on logistisesti perheiden kannalta hyvä. Kaikki kunnia upealle Harjuniityn alueelle, mutta työmatkana esimerkiksi Koskenmäki – Harjuniitty – Tampere noin aamusta tuntuu aika pitkältä.

Palveluiden tulee olla lähipalveluita. Silti painopiste kannattaa olla lähellä Nokian keskustaa. Koskenmäki on suuri alue, jonka perheet tarvitsevat uuden kunnallisen päiväkodin aiemman päiväkodin paikalle. Kun vielä otetaan huomioon väestöennuste ja palveluiden tarpeen kasvu maksuttoman varhaiskasvatuksen myötä, niin investointipäätös voidaan tehdä kevein mielin. Lapset ja perheet ovat sen ansainneet. Koskenmäen päiväkodin pitkää ja hienoa historiaa ei myöskään saa unohtaa.

Simo Pokki