Skip to content

Tuomo Nenosen valtuustoaloite

Senioripuiston rakentamiseksi Nokialle
(8.2.2016)

Suomessa on useilla paikkakunnalla senioripuistoja, jotka on tarkoitettu ikääntyville ihmisille, mutta niitä voivat käyttää myös esimerkiksi lapsiperheet. Tampereella viimeisin senioripuisto avattiin syyskuussa 2011. Senioripuistojen tarkoituksena on tarjota seudun asukkaille paikka, jossa on mahdollisuus viettää aikaa ja liikkua toimintakyvyn sallimissa rajoissa turvallisesti, tavata tuttuja ja kohentaa kuntoa.

Senioripuistojen rakentamisessa ja suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti ikääntynyt väestö. Monipuoliset laitteet mahdollistavat erityisesti lihaskunnon kohottamisen ja tasapainon¬hallinnan harjoittamisen. Senioripuistossa tulisi olla riittävästi levähdyspenkkejä, jotka ovat erikorkuisia. Puistojen viehättävät kävelyreitit toisivat oman virikkeensä alueelle.

Valtuutetun aloiteoikeutta käyttäen esitän, että Nokialle rakennetaan senioripuisto esim. Pinsiöntien varressa olevalle hoitamattomalle puistoalueelle (alue alkaa Pinsiön¬tien ja Rounionkadun risteyksestä, vasemmanpuoleinen puistometsikkö päättyen Tanhuankadun risteykseen). Alue on keskeisellä paikalla tien varressa. Sijainti on hyvä ja lähiympäristössä on paljon asukkaita. Senioripuiston suunnittelussa ja toteutuksessa tulisi ottaa mallia esim. Tampereen, Keravan, Turun, Loviisan ja vaikkapa Liperin senioripuistojen rakentamisesta ja toimintatavoista.