Skip to content

Nokian uusi yhtenäiskoulu rakennettava puusta – Jonne Nurmi

Nokian uusi yhtenäiskoulu on suunniteltu valmistuvan vuonna 2023. Lukion paikalle rakennettava yhtenäiskoulu yhdistää Kankaantaan ja Nokianvirran koulut. Tässä yhteydessä on mahdollista ottaa askel ekologisempaan rakentamiseen Nokialla.


Esitän kuntalaisaloitteessa, että yhtenäiskoulu rakennetaan puusta. Sillä saadaan osaltaan tehtyä Nokiasta ympäristöystävällisempää kaupunkia, jolla voidaan myös yrittää ehkäistä homeongelmia.


Samalla on mahdollista verrata elinkaaren kustannuksia Myllyhaan, Emäkosken sekä Tredun kampuksen kouluihin, jotka valmistuvat vain vähän ennen yhtenäiskoulua ja ovat näin vertailukelpoisia rakennusten kunnon seuraamisessa. Valtio tukee puurakentamista ja avustusta on syytä hakea hankkeen edistämiseksi. Kaupunginvaltuusto päätti viime keväänä, että Nokia tavoittelee puurakentamisessa keskitasoa. Tätä tavoitetta tulee edistää tulevalla kaudella.


Rakennusprosessissa edellytetään hyvää valmistelua. Jos valmistelun aikana tulee este rakentaa koulu kokonaan puusta, on puun käyttäminen materiaalina edes osittain oltava suunnitelmissa joka tapauksessa. Rakennuksen turvallisuudesta tulee huolehtia. Liikuntasali ja auditoriotila jätetään osaksi koulurakennusta kuten tähänkin asti on suunniteltu.


Aloitteen pääset allekirjoittamaan Kuntalaisaloite.fi-sivustolla.https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/16864

Kuntavaaliehdokas Jonne Nurmeen voit tutustua tarkkemmin tästä.