Kuntavaalien 2021 kynnyksellä on aika katsoa myös hieman taakse päin. Nokian demarit ovat tehneet vaikuttavaa työtä kuluneen valtuustokauden ja useita valtuustokausia ennen tätä. Keräämme tälle sivulle useita päätöksiä, joita olemme esittäneet tai tukeneet läpi vuosien.

Tiesitkö, että uudesta kirjastorakennuksesta oli puhuttu jo vuosikausia, koska vanha kirjasto oli tullut kuntonsa ja tilojen koon vuoksi tiensä päähän? Mielestämme Virta on upea, tyylikäs ja lisäksi on hienoa, että kaupungin mittava taidekokoelma on saanut vihdoin arvoisensa tilat. Olimme vahvasti uuden kirjaston rakentamisen kannalla.

#meidännokia #sdp #nokiandemarit #nokiankaupunki #virtanokia

”Uuden” Harjuniityn ensimmäiset omakotitontit luovutettiin vuonna 2016? Alueella on yhtenäiskoulu ja päiväkoti sekä koko kaupunkia laajasti palveleva keskuskeittiö. Nokian demarit ovat ajaneet Harjuniityn alueen kehittämistä viihtyisäksi asuinalueeksi. Sen seurauksena alueelle on rakentunut myös liikuntahalli, urheilukenttä ja leikkipuisto.

#sdp#nokiandemarit#meidännokia#nokiankaupunki#harjuniitty

Tiesitkö, että Nokialla ei rajoitettu subjektiivista varhaiskasvatusoikeutta, vaikka maan aiempi hallitus niin linjasi? Onneksi nykyinen demarivetoinen hallitus on palauttanut subjektiivisen päivähoito-oikeuden koko maahan.

SDP näki poiston alusta asti epätasa-arvoisena, koska se ei turvannut jokaiselle lapselle yhdenvertaista oikeutta varhaiskasvatuslain tavoitteiden mukaiseen varhaiskasvatukseen. Lapset asetettiin eriarvoiseen asemaan heidän vanhempiensa työmarkkina-aseman mukaan.

#meidännokia #sdp #nokiandemarit #nokiankaupunki #varhaiskasvatus

Tiesitkö, että Pirkanmaalla avautui joulukuussa v.2019 25 uutta lähijunayhteyttä palvelemaan arkiliikenteen tarpeita? Nokian kaupunki on osallistunut aktiivisesti lähijunapilotin suunnitteluun yhdessä valtion ja Pirkanmaan eri toimijoiden kanssa. Raideliikenteen kehittäminen on tärkeää ihmisten työmatkaliikenteen sujuvoittamisen, mutta myös ilmastotavoitteiden kannalta.

Demarit ovat olleet ilolla mukana edistämässä lähijunaliikennettä.

#meidännokia #sdp #nokiandemarit #nokiankaupunki #rakasturaiteisiin

Tiesitkö, että lisäopetus eli nk. kymppiluokka on ollut lakkautusuhan alla jo kahdesti?

Nokian demareiden esityksestä lakkauttaminen on saatu torpattua molemmilla kerroilla. Lisäksi esityksestämme lisäopetuksen tarpeesta tehtiin selvitys, jonka perusteella lakkauttaminen ei ole varsinkaan nyt, oppivelvollisuusiän noston kynnyksellä, lainkaan tarkoituksenmukaista. Lisäopetuksen käyneet nuoret ovat päässeet jatkamaan opintojaan joko ammatillisessa- tai lukiokoulutuksessa todella hyvällä prosentilla.

Lisäopetus on syrjäytymisen ehkäisyä parhaimmillaan!

Tiesitkö, että ECO3 on sekä kansallisesti että kansainvälisesti merkittävä bio- ja kiertotalouden yritysalue Nokialla?

Meille, Nokian Demareille, on tärkeää, että kestävä kehitys ja ilmastonmuutos ovat isossa asemassa päätöksenteossa ja syntyvissä ratkaisuissa. Siksi olemme tukeneet ECO3 aluetta alusta lähtien.

Tiesitkö, että Nokian koirapuisto on perustettu demarivaltuutettu Sisko Nevalan valtuustoaloitteen pohjalta?

Sisko teki aloitteen 2000-luvun alkupuolella ja sen seurauksena puisto perustettiin alun perin nykyisen Prisman paikalle. Sittemmin se on siirretty nykyiseen paikkaansa Talttakadulle. Kuvassa kansanedustaja Marko Asellin koira Loco. 

Tiesitkö, että Nokian varhaiskasvatuksessa ei ole missään vaiheessa heikennetty aikuinen – lapsi suhdelukua? Me demarit puolustimme vahvasti 1 kasvattaja / 7 lasta –suhdelukua, vaikka maan aiempi hallitus heikensi sitä niin, että yhtä kasvattajaa kohden ryhmässä sai olla peräti 8 lasta.

Onneksi nykyinen demarijohtoinen hallitus palautti suhdeluvun ennalleen

Tiesitkö, että me demarit olemme saaneet uudelleensijoitusrahan Nokian kaupungin talousarvioon?


Uudelleensijoitusrahan turvin voi omaan työhönsä työkyvyttömän kaupungin työntekijän sijoittaa sellaiseen työhön, jota hän pystyy tekemään.
Inhimillinen kärsimys pienenee, eikä työntekijän tarvitse olla sairauslomalla. Uudelleensijoitusrahan vuoksi myös varhaisesta eläköitymisestä koituvia kuluja, jotka ovat jopa 1milj. € vuodessa, on mahdollista pienentää.

Tiesitkö, että Nokialla on maailmallakin tunnettu ja arvostettu frisbeegolfrata Penttilänpuiston, jäähallin ja Vihnusjärven välittömässä läheisyydessä?

Kentän lempinimi on The Beast. European Open on eurooppalaisen frisbeegolfvuoden kohokohta ja se pelataan tänäkin vuonna Nokialla! Demarit iloitsevat Nokian maineesta frisbeegolfpiireissä.

Voisiko tapahtuma olla kuntalaisten keskuudessa vieläkin paremmin tunnettu?

Tiesitkö, että Nokian kaupunki edistää bio- ja kiertotalouden edistymistä ja ottaa huomioon uusiutuvat energiamuodot myös kuljetusratkaisuissa?

Me, Nokian Demarit, olemme tukeneet kaasuautojen käyttöönottoa vuosien 2017–2018 päätöksenteossa.

Iloitsemme siitä, että Nokia toi ensimmäisenä Suomessa isomman luokan kaasukuorma-auton liikenteeseen.

Tiesitkö, että Nokian kaupunki oli 2019 niiden viiden kunnan joukossa Tampereen seudulta, jotka liittyivät Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon?

Me, Nokian Demarit, olemme tukeneet sekä kaasuautojen hankintaa että lähijunapilotin toteutumista Nokialle.

Me rakastuimme raiteisiin.