Skip to content

Mukaan Kunta-akatemiaan

Haluaisitko päästä kuuntelemaan ja keskustelemaan Nokian asioista ja kuntapäättämisestä? Ilmoittaudu pikaisesti mukaan koulutusohjelmaamme, sillä paikkoja on rajoitetusti. Koulutus on maksuton, eikä ikärajaa ole. Koulutuksesta saa todistuksen joko osakokonaisuudesta tai kokonaan suoritetusta koulutuksesta.

Koulutus on yleissivistävä ja kevään kouluttajat ovat pääosin puolueettomia virkamiehiä.

Kunta-akatemian aikana tutustutaan monipuolisesti kunnalliseen, maakunnalliseen sekä osin kansainväliseenkin päätöksentekoon ja päätöksenteon portaisiin.

Ensimmäisellä kerralla, 3.9.2020 klo 18-20 tutustutaan kunnan toimintaan – viranhaltijajohtamiseen ja poliittiseen päätöksentekoon, sekä niiden eroavaisuuksiin. Käymme myös läpi valtuusto-, hallitus- ja lautakuntarakenteita.

Toinen osakokonaisuus, 22.10.2020 klo 18-20 käsittelee maakunnallista päätöksentekoa. Tällä kerralla tutustumme sekä maakunnalliseen että seutukunnalliseen päätöksentekoon sekä siihen, miten nämä eroavat kunnallisesta päätöksenteosta.

Kolmannella tapaamisella, 3.12.2020 on vuorossa vierailu eduskuntaan. Samalla tutustumme eduskunnan työhön ja siellä tapahtuvaan päätöksentekoon, sekä vaikuttamismahdollisuuksiin esimerkiksi kansanedustajan kotikunnan asioissa.

Neljällä tapaamisella on brunssi 14.1.2021, johon saamme puhujan aivan valtakunnan kärkipoliitikoista. Tarkoitus on tutustua hyvän ruoan merkeissä sekä valtakunnalliseen että kansainväliseen politiikkaan ja vaikuttamiseen.

Viides kerta, 25.2.2021 klo 18-20 keskittyy demariaatteeseen ja vaaleihin tutustumiseen. Avataan mm. vaalien tuloksen määräytymistä.

Kuudella kerralla, 18.4.2021 klo 20-23 jännitetään yhdessä kuntavaalien tulosta vaalivalvojaisissa ja jaetaan todistukset Kunta-akatemiasta.

Kunta-akatemian ajankohdat ja lisätietoa löydät myös kohdasta https://nokia.sdp.fi/kalenteri/

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää

Raisalta: raisa.hiltunen(at)nokiankaupunki.fi tai

Arjalta: arja.laitinen(at)nokiankaupunki.fi