Skip to content

Luistelukin on liikuntaa – Olavi Ahti

Nyt parhaillaan kokemamme melkein oikea talvi on saanut hiihdosta kiinnostuneet joukolla valmiille laduille nauttimaan hiihdon hurmasta. Uusia valtuustoaloitteitakin on aiheesta poikinut.

Luistelu on myös varsin tehokasta liikuntaa ja meillä on jo kaksi mitat täyttävää jäähallia sekä ulkoluistinratoja eri puolilla kaupunkia.

Ulkokentälle jäädytetty luistinrata on kuitenkin täysin talvisäistä ja auringonpaisteesta riippuvainen.

Tarvitaan tekojäärata luistelukauden jatkamiseksi

Jäähallin viereisellä hiekkakentällä on tänä talvena ollut mainio ja suosittu luistelualue, jonka toisessa reunassa on jääkiekkokaukalo ja suurempi osuus on vapaan luistelun käytössä. Hiekkakenttä on erinomainen, valmis pohja tekojääradalle.

Nykytekniikalla tarvittavan putkiston asentaminen  alueelle on varsin nopea ja edullinen projekti eikä haittaa mitenkään alueen nykyistä käyttöä kesäaikana. Paikkakunnalta löytyy valmiina jo ammattitaitoakin.

Jäähallien jäähdytyslaitteista löytyisi varmasti tehoa kylmän tekemiseen myös tekojääradalle. Näin saataisiin edullisin kustannuksin myös harrastelijoiden käyttöön erinomainen luistinrata vaikka erilaisiin tapahtumiinkin kuten soitto- ja rusettiluisteluiltoihinkin, jos tarvetta löytyy. Rata olisi käyttökelpoinen luisteltava jopa puoleksi vuodeksi lokakuun lopulta jopa maaliskuun puoliväliin, jolloin aurinko sitten taas vie voiton.

Kun nyt tartutaan toimeen, niin meillä on yksi erinomainen liikuntapaikka valmiina jopa ensi syksyä varten ja hiekkakenttä edelleen käytettävissä muun ajan vuotta.

Olavi Ahti on ehdolla valtuustoon Nokian demareiden listalla kuntavaaleissa 2021. Olaviin voit tutustua tarkemmin tästä.