Skip to content

Eduskuntavaalit 2023

Jännittävä eduskuntavaalikevät on täydessä vauhdissa! Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 22. – 28.3.2023 ja varsinainen vaalipäivä 2.4.2023.

Takana on poikkeuksellinen eduskuntakausi ja SDP:n pääministerikausi, jossa on tullut vastaan kriisi toisensa jälkeen. Demarijohtoinen hallitus on pääministeri Sanna Marinin johdolla pystynyt luomaan vakautta ja turvallisuuden tunnetta myös isojen kriisien keskellä. Samalla, kun koronapandemia ja Venäjän aloittaman hyökkäyssota Ukrainaa vastaan ovat vieneet paljon aikaa ja energiaa, on silti pystytty tekemään valtava määrä isoja ja hyviä päätöksiä, muun muassa:

  • Yksi Suomen historian merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista, sote-uudistus, saatiin vihdoin maaliin
  • Työllisyysaste on saatu ennätystasolle
  • Uusi luonnonsuojelulaki on hyväksytty
  • Perhevapaauudistus on tehty
  • Subjektiivinen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen on palautettu ja ryhmäkokoja on pienennetty ja varhaiskasvatusmaksuja alennettu
  • Koulutuksen rahoitusta on lisätty kaikilla koulutusasteilla
  • Oppivelvollisuusuudistus ja maksuton toinen aste on toteutettu
  • Translaki on hyväksytty

Sanna Marin: ”Tulevat eduskuntavaalit ovat arvovaalit. On arvovalinta, keneltä otetaan ja kenelle annetaan vaikeina aikoina. Oikeiston linja on selvä: otetaan kaikkein heikompiosaisimmilta ja annetaan kaikkein vauraimmille. Meidän mielestämme on oikeudenmukaista pitää huolta kaikkein pienituloisimmista ja keskituloisista ihmisistä, tavallisista suomalaisista.”

Marko Asell: ”Tulevissa vaaleissa ratkaistaan, mihin suuntaan Suomea viedään tulevat neljä vuotta. Sosialidemokraattien ollessa pääministeripuolue, kaikkien on mahdollista pysyä yhteiskunnassa mukana ja päätöksenteossa panostetaan kaikkien kansalaisten hyvinvoinnin edistämiseen. Mikäli maata johtaa sinimusta hallitus, eriarvoistuminen lisääntyy ja kaikista heikoimmassa asemassa olevien tilanne kurjistuu entisestään.”

On tärkeää, että meillä on jatkossakin nokialainen demarikansanedustaja. Asiaa voi edistää monin tavoin. Vaalikampanjaan voi osallistua konkreettisesti tehden talkootyötä tai tukemalla taloudellisesti. Mikäli sinulla on mahdollista lähteä mukaan vaalityöhön, ole yhteydessä! Jos pystyt tukemaan kampanjaa taloudellisesti, tässä on tilinumero vaalitilille: FI02 4503 0010 6176 23. Mikään panos ei ole liian pieni!

t. Raisa Ojala

Nokian Työväenyhdistyksen toiminnanjohtaja

Markon vaalipäällikkö