Kansanedustaja 

Kotikaupunkiamme Nokiaa on kehitetty hyvään suuntaan ja Nokia onkin vetovoimaisimpien kuntien joukossa. Olen saanut seurata, ja valtuutetun asemassa edesauttaa Nokian kaupungin kehittymistä jo kuusi kautta. Kiitos siitä äänestäjilleni vuosien varrella.

Kaupungin kehittäminen jatkuu edelleen vauhdikkaasti, mutta samaan aikaan on huolehdittava talouden kestävyydestä. On myös huolehdittava julkisten palveluiden hyvästä laadusta. Kunnan merkittävinä vastuina on varhaiskasvatuksen ja koulutuksen järjestäminen, sekä mm. liikunnan edellytysten ylläpitäminen ja kehittäminen. Lasten ja nuorten palveluiden hyvä laatu turvaa hyvinvoinnin ja mahdollistaa menestyksen yksilölle ja koko yhteisölle. Liikunnan ja kulttuurin saavutettavuus luo hyvinvointia ja on kunnille myös veto- ja pitovoimakysymys. Niihin kannattaa panostaa.

Hyvät liikenneyhteydet ja houkuttelevat tontit niin yksityisille kuin yrityksille mahdollistavat kaupungin muuttovoiton sekä työpaikat jatkossakin.

Haluan Nokian kehittyvän edelleen nousujohteisesti. Sen eteen pitää tehdä jatkossakin työtä. Olen valmis jatkamaan valtuustossa työtä Nokian kaupungin ja kuntalaisten hyväksi.

Tämän vuoden kolmannen lisätalousarvion lasten ja nuorten paketissa hallitus kohdistaa yhteensä 111 miljoonaa euroa koronasta aiheutuneiden haitallisten vaikutusten lieventämiseen. Lisätalousarvio on poikkeuksellisen suuri, yhteensä yli kaksi miljardia eli 2,172 miljardia euroa. Sillä vauhditetaan kasvua, aikaistetaan investointeja sekä vastataan koronaviruksen aiheuttamiin menotarpeisiin ja lievennetään koronan aiheuttamia haittoja etenkin yrityksille sekä lapsille ja nuorille.

– Marinin hallitus on panostanut erittäin paljon Suomen koulutusjärjestelmän kehittämiseen. On hienoa, että myös koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana lapsista ja nuorista pidetään kiinni. Koulutuspanostukset ovat tulevaisuusinvestointeja, sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Marko Asell (sd.) muistuttaa.

Hallitus ehdottaa lisätalousarviossaan esi- ja perusopetukseen sekä varhaiskasvatukseen 40 miljoonaa euroa, lukiokoulutukseen 15 miljoonaa euroa sekä vapaaseen sivistystyöhön ja ammatilliseen koulutukseen kumpaankin 5 miljoonaa euroa. Korkeakoulujen rahoitukseen ehdotetaan 4 miljoonaa euroa. Rahoituksella pyritään tasoittamaan koronavirustilanteesta johtuvia vaikutuksia, kuten oppimisvajetta ja opiskelijoiden hyvinvoinnin heikentymistä.

Lisäksi päihdepalveluiden saatavuuden parantamiseen ehdotetaan 23 miljoonaa euroa ja mielenterveyspalveluiden parantamiseen 16 miljoonaa euroa. Myös poliisin ennalta ehkäisevän toiminnan kokonaisuuteen ehdotetaan 3 miljoonaa euroa.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *